Touched by his Noodly Appendage

Touched by his Noodly Appendage
Church of the Flying Spaghetti Monster

keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Sadaskuudestoista päivä

Keskiviikko eli pikku-lauantai - YAY!

Paddy piti luennon Ronnien sijaan, keskittyen fasismiin yleisellä tasolla mutta jälkimmäisellä puoliskolla sukellettiin myös Mussolinin fasismin ja Hitlerin natsismin eroihin ja ylipäätään siihen miksi liberaalit demokratiat jotka perustettiin keski- ja etelä-Eurooppaan 1918-1919 sortuivat niin nopeasti. Pääsin loistamaan kun huomautin että Sveitsin, Irlannin ja Iso-Britannian lisäksi myös Ruotsi ja Suomi säilyttivät demokratiansa koko aikajakson 1918-1945. Irtopisteet kun olin ainoa joka oli lukenut edes osan The End of History kirjasta, by Francis Fukuyama. Kun olisi vielä päästy Zbigniew Brezinskin The Grand Chessboard ja Samuel Huntingtonin Clash of Civilizationsiin asti niin olisin ollut onnellinen kissa. Mutta geostrategia ja turvallisuuspolitiikka valitettavasti jäävät kyseisin historian modulin ulkopuolelle pahasti joten Paddy palautti junan takaisin raiteelleen ja palattiin Adolf- ja Benito-setien ihmeelliseen maailmaan. Ei siinä, erittäin mielenkiintoista sekin. Muuten, Nina Mikkosen solvaaminen sillä perusteella että Adolfin äiti oli kotiäiti on kohtuullisen typerää (Godwinin laki jälleen!), sillä Aatun arvomaailma ja maailmankuva muotoituivat vahvasti vasta opiskeluaikana ja ensimmäisessä maailmansodassa. Oikein harmittaa että täällä ei ole yhtään kurssia "kovaa" historiaa/politiikkaa tai en ainakaan ole moista löytänyt - ei sotahistoriaa, ei kansanvälistä politiikkaa. No, ehkä sitten Australiassa. Ai niin, Franco ei ollut fasisti.

Luennon jälkeen kävin Bredonissa hakemassa esseitäni. Vain Hist1001-esseet olivat paikalla ja niitäkään ei saanut mukaan, sai vain lukea arvostelijan kommentit. Arvosanaa ei myöskään ollut esseeseen laitettu. Kommentit olivat pääsin kehuvia mutta kaksi negatiivistakin oli. Ilmeisesti pääsen läpi mutta millä arvosanalla? Jännitys jatkuu. Hist1010 eli Early Modern Englandista ei ole kuulunut pihahdustakaan. Politiikan esseet ilmeisesti palautetaan huomenna.

Iltapäivällä olikin sitten "Explorations in Women's History". Tällä kertaa keskityttiin naishistorian ja feministisen historian käsitteiden eroon - naishistoria pyrkii tuomaan esiin naiset historian tutkimuksessa, feministininen tutkimus taas tutkii historiaa feministisen näkökulman kautta. Kulkevat siis käsi kädessä mutta ovat eri asia, samalla tavoin kuin historioitsija voi tutkia työväenluokan historiaa ilman että on marxisti. Mutta lisäksi ihan käytännössä huomattiin kuinka naiset ovat enimmäkseen jääneet piiloon "normaalissa" historian tutkimuksessa. Vain ne naiset jotka käyttäytyvät kuin miehet tai ainakin merkittävästi poikkeavat oman aikansa naiskäsityksestä, ovat jääneet historian lehdille. Surullista mutta totta. Sama koskee tietysti myös mustien historiaa tai työväenluokan historiaa. Ollapa musta, työväenluokan nainen - olisin kolminkertaisesti sorrettu! :)

Viimeinen kanakeittopurkki katosi parempiin suihin, Joni oli tehnyt herkkua. Kipaisin Lauran kanssa CostCuttersissa hakemassa rapulapitsan pakkaseen ja iltajuomaa jääkaappiin, onhan tänään Bushwackers-ilta. Kun palasin kotiin, Joni kertoi että Kinue-sensei oli lähettänyt sähköpostilla alustavat tulokset japanista. Tärisevin sormin avasin sähköpostini, japanihan oli tuottanut minulle eniten ongelmia ja koe meni ihan penkin alle:

  1. Exam: D
  2. Portfolio: C+
  3. Overall: D+
JEEEEEEEEEEEEESS!!!!!! VOITTO!!! No, arvosanahan oli aika kehno mutta siitä viis, tärkeintä on läpipääsy ja ensimmäiset 15 krediittiä tutkintoa varten. Ensimmäisen vuoden arvosanoilla ei ole muutenkaan väliä, ne kun eivät todistukseen tule.

2 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

Selkeä esimerkki siitä, ettei demokratia synny yhdellä päätöksellä valita valtiomuoto. Ainakin Suomesta tiedetään varmuudella pitkäjänteisen työn vaatimukset. Nykyisistä demokratian istuttajista, GWB huonoimpana esimerkkinä, alkaa muodostua vastaesimerkit. Tosin ei lähetystyön tekijöilläkään helppoa ole.

chefyo kirjoitti...

Onneksi olkoon japanin johdosta, onnistuit sittenkin! :)