Touched by his Noodly Appendage

Touched by his Noodly Appendage
Church of the Flying Spaghetti Monster

perjantai 13. helmikuuta 2009

Sadaskahdeksastoista päivä

Perjantai. Jälleen yksi erakkomainen päivä. Armageddon??? vei taas mukanaan. Illalla sentään pidettiin leffailta ja katsottiin Wanted. Olinkin sen jo nähnyt aiemmin mutta ihan hupaisahan se oli edelleen.

Joten olen mulkvisti ja luettelen kaikki mahdottomuudet mitä leffassa oli, mitä nyt vielä muistan:

 1. Agentti leffan alussa juoksee hypernopeasti, hyppää ikkunalasin läpi ja liitää naapurirakennukseen. Ilmalennon aikana hän ampuu kolme palkkatappajaa, joista yksi piileksii kulman takana.
 2. Pahis ampuu hillittömällä tarkkuuskiväärillä agentin ziljoonan metrin päästä. Luoti on minikokoinen SABOT-ammus, kuoriutuen ilmalennon aikana.
 3. Angelina Jolie ampuu kaupan hyllyyn ja saa tulipalon aikaiseksi. Mistä lähtien ruokakaupassa on myyty propaania? Tiskinpesuaine ei ihan syty luodista.
 4. Angelina Jolie nappaa sankarin autoonsa kesken 180 asteen spinnauksen.
 5. Angelina heiluu auton konepellillä ja ampuu pahiksen pakettiautoon.
 6. Pahiksen pakettiauto pysyy Angelinan muskeliauton perässä.
 7. Angelina vetäisee käsijarrulla 90 asteen käännöksen, osuu kanttikiveen, auto lentää ilmassa poliisiautojen yli samalla kierähtäen pituusakselinsa suuntaisesti, osuu bussin kylkeen ja jatkaa siitä matkaansa.
 8. Sankari ampuu kolmella laukauksella kolmelta kärpäseltä siivet irti.
 9. Kaikki assasiinit pystyvät ampumaan kaartavia luoteja, jotka kiertävät esteitä.
 10. Sydämenlyöntiä nopeuttamalla pystyy vapauttamaan normaalia enemmän adrenaliinia vereen jolloin sekä aivot että lihakset toimivat yli-inhimillisen nopeasti.
 11. Jos bisnesmies on ostanut panssaroidun limusiinin, miksi hän pitäisi kattoikkunaa auki?
 12. Jos asssasiinin kohde on panssaroidussa autossa, miksi käyttää pistoolia eikä sinkoa? Tai kauko-ohjattua räjähdyspanosta, jos tämä kerran aina ajaa samaa reittiä?
 13. Junan konduktööri vetää hätäjarrusta junan ollessa kapealla sillalla kanjonin yllä. Juna hidastuu epätasaisesti, aiheuttaen taaimmaisten vaunujen törmäämisen etummaisiin. Näin tapahtuu vain kun juna oikeasti törmää johonkin - normaalisti jarrutettaessa koko juna hidastuu yhtä tasaisesti ja 100% pysyisi raiteilla.
 14. Sankari on vielä elossa ja tajuissaan vaikka on lentänyt vaunussa kuin märkä rätti, vaunun pudotessa kanjoniin.
 15. Epämääräinen kylpy nopeuttaa ihmiskehon paranemista. Aluksi kylpy on vaaleaa, jähmettyvää ainetta, loppua kohden täysin vesimäistä.
 16. Angelina ampuu luodin joka kiertää pyöreässä huoneessa täyden ympyrän, lävistäen kuusi kappaletta pääkoppia ja lopulta osuen Angelinaan itseensä.
 17. Sankari toistaa pahiksen tarkkuusammuntakikan leffan lopussa, tosin nyt se on vielä kipeämpi.
 18. Sloan ei muka huomaa lattiaan teipattua äksää, vaikka se on selvästi miehen näkökentässä tämän kävellessä sen päälle.
Jep. Lada-temppu on mahdollinen, Angelina sentään ajaa sopivassa kulmassa rinnettä. Mutta turha naputtaa, leffa on oikeasti ihan viihdyttävä toimintapläjäys ja Angelina ihqu as usual. Mutta vieläkään ei ole Equilibriumin taistelukohtauksien voittanutta. Jep, Equilibrium pieksee Jet Lin pätkät, Matrixin ja minkä vaan:Paska YouTube-laatu mutta saa idean. Toisaalta, kyllähän Matrixin aula-ammuskelu on hieno sekin:Eikä sovi unohtaa Milla Jovovichin unohdettua Ultraviolettia, joka tosin on aivan karmea leffa mutta tämä kohtaus:Laseruzit joiden kahvoista tulee esiin veitset? Kyllä kiitos! Tyylitellyt taistelukohtaukset ovat ihan oma taiteenlajinsa.

2 kommenttia:

chefyo kirjoitti...

Moro.. Katoin eilen kanssa ton wantedin ensimmäistä kertaa ja on pakko sanoa, että oli vuosikymmenen yks paskimmista pätkistä. Tykkäsin siitä silti, koska siinä ei ollut mitään järkeä :D

Kristo Karvinen kirjoitti...

Haha joo, on siinä jotain outoa charmia, pikku ripaus ainakin.