Touched by his Noodly Appendage

Touched by his Noodly Appendage
Church of the Flying Spaghetti Monster

tiistai 9. joulukuuta 2008

Yhdeksäskymmeneskolmas päivä

Tiistai.

Puolilta päivin olin varannut ajan tohtori Timille saamaan palautetta hissan dokumenttianalyysistä. Meillä ei ole HIST1010-moduulissa eli "Early Modern England":ssa luentoja enää vaan vain tutoriaaleja. Olin ajoissa paikalla, Tim-setä sen sijaan ei. Mikäs siinä, aika kului mukavasti seiniä lueskellessa. Jep, historian laitoksen käytävä ei ole todellakaan tylsän steriili vaan jokainen seinä on täynnä vanhoja propaganda-julisteita tai lehtiartikkeleita tai vastaavia. Tulihan se Timkin sieltä lopulta paikalle ja päästiin itse asiaan. Sain arvosanaksi C+. Asteikko menee A+ aina G:hen asti, F on kuitenkin raja eli hylätty, sen jälkeiset kirjaimet vain kertovat kuinka pahasti hylätty tekeleesi on. Eli kun A+ on 10, niin C+ on vielä ihan hyvä arvosana. Varsinkin koska essee on varmaankin elämäni huonoin, sen kirjoittaminen oli kauheata puristamista ja vääntämistä. Tim kävi hyvinkin yksityiskohtaisesti sen läpi, missä voisi parantaa ja niin edespäin.

Kahdelta olikin sitten uusi yritys politiikan suhteen. Mike oli lukenut krapulaisen tuotokseni ja kommentoi "it's a good start". Hänellä oli vain kolme parannusehdotusta ja niistäkin yksi liittyi lähdeviitteisiin. Eli jos kolmessa tunnissa saan krapulassa aikaan noin hyvää jälkeä, niin huh huh. Keskusteltiin muutenkin elämän menosta ja Mike kiitteli aktiivisuuttani seminaareissa. Voittajan on helppo hymyillä.

Kaikista kehuista innostuneena suuntasin läppärin kera kirjastoon. Luin kaksi journal-artikkelia leipämellakoista 1700-luvulla ja tein niistä muistiinpanot seuraavaa essettä varten. Yup, that's the big one fellows! Lainasin myös lisää kotilukemista, yhden kirjan kyseisistä mellakoista ja kaksi lisää Aatu-sedän ihmeellisistä seikkailuista. Ulos mennessäni huomasin tuoreen The Guardianin aulassa joten tottakai jumituin sitä lukemaan:
-Nato etsii uusia huoltoreittejä Afganistaniin, koska Taliban on alkanut iskeä Pakistanista tulevia kuljetuksia vastaan.
-Tuoreen tutkimuksen mukaan on aikalailla turhaa enää pohtia miten ilmastonmuutosta hillitä. Vaikka kasvihuonepäästöt saataisiin leikattua 2025 mennessä 80% nykyiseen tasoon verrattuna, vuonna 2100 keskilämpötila olisi silti yli asteen korkeampi kuin nyt. Se ei vielä johda katastrofiin, olisihan vain epämukavaa. Mutta saadaanko moista leikkausta tehtyä? Ei varmasti, ei ikikuunaan. Realistisin vaihtoehto on se että päästöjen kasvu saadaan pysäytettyä, eli vuonna 2025 päästötasa on suunnilleen sama kuin nyt. Pahin uhkakuva on että päästöt jatkavat kasvuaan samaan tahtiin. Mikäli näin käy, vuonna 2100 maapallo on reilusti erinäköinen paikka kuin nyt. 3,2 miljardia ihmistä joutuu veden alle/äärelle. Saharan eteläpuolinen Afrikka muuttuu Saharaksi. Brasilian valtavat niityt muuttuvat autiomaaksi. Yli 300 eläinlajia kuolee sukupuuttoon. Suomessa olisi vihdoin mukava ilmasto.

Onneksi Ella tuli keskeyttämään lehdenluvun ja pyysi mukaan kauppareissulle. Päätin ensin kuitenkin tarkistaa Kelan toiminnan ja eipä oikeastaan ollut yllätys että ripeys ei kuulu siellä sanavarastoon. Tilille ei ollut rahaa ja Kelan sivulla luki edelleen "Maksueste". I-H-A-N-A-A!

Surffailin netissä iltaan asti kunnes oli aika siirtyä jouluillalliselle naapuriin. Amanda, Skatie, Jenny plus 23:sen ulkomaalaisvahvistukset (mä en ikinä muista niiden nimiä) olivat ahertaneet koko päivän/iltapäivän ja pöytä notkuikin herkkuja. Söin itselleni kauhean ähkyn. Kalkkunaa, nakkeja pekonilla ja ilman, perunamuussia, paistettuja pottuja, porkkanaa, herneitä, kahta erilaista kaalijuttua, jotain puolalaisia minilihapiirakoita ja litrakaupalla kastiketta. Varmaan unohdinkin jonkun ruuan. Todistin taas suomalaisten ylivertaisuuden olemalla ainoa joka söi kolmannen ja neljännen lautasellisen, vastaten henkilökohtaisesti perunamuussin ja nakkien tuhosta. Mutta sittenpä tytöt toivatkin pöytään jälkiruuan! Kääk. Brittien iki-ihanaa joulu-puddingia sekä "minced pies", mitä se sitten ikinä olikaan. Pudding oli ihan jees kerman kera, vähän kuin mämmiä missä on hedelmäbiittejä seassa ja maustettu sherryllä. Minced pie taas upotettiin custardiin joka oli käytännössä juoksevaa toffeeta. Olin melkein konttauskunnossa kun ateriointi päättyi. Olisi pitänyt laittaa verkkarit farkkujen sijaan jalkaan. Burp!

Ruokaa sulatellessa surffasin netissä ja laadin alustavan suunnitelman Spring Breakkia varten, joka on 5-17 huhtikuuta 2009. IBIZA! Tosin jostain pitää neljässä kuukaudessa löytää reilu tonni sitä varten, mutta ongelmat on tehty ratkaistaviksi. Enää tarvitsee löytää 11 muuta kahjoa jotka lähtevät allekirjoittaneen kahjon matkaan mukaan.

3 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

Tein äskettäin mentorointitarjouksen tarkoittaen "kehittävää vuorovaikutussuhdetta, jolla on tavoite". Tutorointi olisi silloin oppimisen ohjaamista tutkinnon suorittamiseksi. Näinkö te siellä ymmärrätte ja sen mukaan toimitte?

Kristo Karvinen kirjoitti...

Jep. Juurikin noin

Pikkis kirjoitti...

Hyi, brittejä ja leikki brittejä Ibizalla. :S