Touched by his Noodly Appendage

Touched by his Noodly Appendage
Church of the Flying Spaghetti Monster

sunnuntai 21. joulukuuta 2008

Sadasviides päivä - Syyslukukausi päättyy

Sunnuntai.

Doodih. Kotiinlähdön hetki lähenee hetki hetkeltä. Olikohan tossa toistoa tarpeeksi? Huomenaamulla täytyy käydä kirjastossa printtaamassa eBookersin lippu valmiiksi, tilata taksi ja suhauttaa asemalle. Kolmisen tuntia junassa, Paddingtonilla vaihto metroon, vartti istumista ja sitten allekirjoittanut onkin Heathrowlla. Olen varannut reilut kaksi tuntia lähtöselvitykseen ja turvatarkastukseen. Toivottavasti riittää.

Tänään iskin tiskien kimppuun kuin raivo härkä. Meinasi laatta lentää pari kertaa kun löytyi hometta ja mutatoituneita ruuan jämiä. Mutta näin illan tullen keittiö on siisti, roskat viety ja viimeiset puhtaat astiat kuivumassa. Enää tarvitsee pakata matkalaukku ja reppu ja yrittää saada unenpäästä kiinni.

Lähdön kunniaksi ajattelinkin kirjoittaa lyhyen yhteenvedon syksystä ja mitä täällä on oikein koettu:

  1. Opiskelurytmi on kovasti erilainen kuin Suomessa. Luentoja on paljon vähemmän (kolme tuntia per moduli/kurssi per viikko jos sitäkään), mutta toisaalta itseopiskelua on paljon.
  2. Opiskelu ei ole dogmaattista, ainakaan historiassa eikä politiikassa ja molemmissa proffat kannustavat haastamaan heidän näkemyksiään. Esseessä voi kirjoittaa mitä vain, kunhan sen pystyy perustelemaan ja argumentoimaan.
  3. Valtavasti on tullut uusia ystäviä. Tiedä sitten käykö sama kuin lukiossa eli koulukaverit vaipuvat unholaan koulun jälkeen - mikä tosin on hyvin luonnollista - mutta ainakin tässä vaiheessa ollaan niin paitaa&peppua. Ystävystymistä on tapahtunut myös yli rajojen, niin kämppisten kuin kurssikavereiden kanssa. Vaikka alkuun vähän epäröin tuleeko alkuasukkaisiin paljoakaan tutustuttua, kun voi kaiken vapaa-ajan hengata suomalaisten kanssa, niin olin onneksi väärässä.
  4. Suomella ei sinällään ole mitään hävettävää kun vertailee Englantiin. Totta on että olen nähnyt vain yhden pienen kaupungin elämää ja sitäkin vain reilun kolmen kuukauden ajan mutta silti. Ei täällä mannaa sada taivaasta sen enempää kuin kotipuolessakaan.
  5. Kulttuurishokki tuli aika salakavalasti - koska erot Suomen ja Englannin välillä ovat enimmäkseen hyvin pieniä, tuntui aluksi siltä että onkohan sitä ulkomailla ollenkaan. Mutta pikkuhiljaa ne erot alkoivat kerääntyä kunnes yhdessä vaiheessa tajusi miten kaukana tutuista kuvoista sitä onkaan. Tässä vaiheessa oli suuri apu että äidinkieltä pääsi käyttämään ja kokemuksia vaihtelemaan suomalaisten kanssa. Jos olisi tullut ihan yksin, no, olisi saattanut vähän masentua tuossa loka/marraskuun vaihteessa.
  6. Koulun palomuuri rajoittaa virtuaalielämää pahasti mutta on toisaalta hyväkin asia. Kun ei tule uusia pelejä tai leffoja koko ajan koneelle eikä pysty pelaamaan WoWia tai vastaavia, niin tulee tehtyä kouluhommia ihan eri tavalla. Tai sitten pelaa vaan vanhoja pelejä :)
  7. Vaikka alkuvaiheessa kirjoitinkin että vähäpukeisiin brittityttöihin turtuu niin olin kuin olinkin väärässä. Se oli vain jokin hetkellinen testosteronin puute ilmeisesti. Silmät ovat olleet kiireisinä loppuun asti. -*-Helpoituksen huokaisu-*-
  8. Raha-asioiden kanssa pitää olla tarkkana. Alussa tuli tuhlattua fyrkkaa kun oli säästöjä mutta nyt harmittaa että miksi piti viikonloppuisinkin juosta klubeilla vaikka ne ovat törkeän kalliita. Pubikulttuuriin tutustuminen jäi melko vähälle - bailaustavat tuppasivat olemaan ihan samanlaiset kuin Suomessakin. Keväällä pitää käydä klubeilla vain opiskelijailtoina ja viikonloppuisin sitten vaikka pelata poolia tai dartsia - pubeja täällä riittää. Periaatteessa opintotuki riittää elämiseen, varsinkin jos tupakat ostaa verovapaana lentokentältä, mutta taidan silti etsiä jonkun kevyen duunin itselleni keväällä. Jos ei muuta niin sitä tulevaa Ibizan reissua varten.
Hmm, siinäpä nyt päällimmäiset mietteet. Huomenna (maanantaina) en varmastikaan ehdi blogia päivittää. Todenäköisesti blogikin menee joulutauolle ja jatkan kirjoittamista sitten helmikuussa kun palaan Worcesteriin. Joten pitemmittä puheitta, oikein erinomaista joulua ja ratkiriemukasta uuttavuotta kaikille lukijoilleni!

2 kommenttia:

Arla kirjoitti...

Melkoisen hieno yleinen yhteenveto syksystä. Voipi kyllä olla, että tulee ikävä tätä blogia, jos tosiaan jätät hiatukselle helmikuuhun asti... Onpi ollut melkoisen hulvatonta useampaankin otteeseen! xD

Enivei, (*kjähäh*) hyviä jouluja ja uusia vuosia! (niitähän tähän väliin mahtuukin juu monikon verran...)

Anonyymi kirjoitti...

Odottelen mielenkiinnolla tämän jälkeen postausta myös siitä, minkälaisia fiilareita Suomessa oleskelu herätti. Voisi kuvitella että tulee vähän erilaista aspektia asioihin kun on ollut pitempään poissa.

Anyways, hyvää blogia kirjotat! Jatkoa odotellessa...

Ritvu