Touched by his Noodly Appendage

Touched by his Noodly Appendage
Church of the Flying Spaghetti Monster

tiistai 2. joulukuuta 2008

Kahdeksaskymmeneskuudes päivä

Ei ihan niin hieno otsikko kuin tuleva kuudessadaskuudeskymmeneskuudes päivä mutta melkein...

Enivei, kerrankin heräsin sen verran ajoissa että hampipyykin lisäksi sain tukankin kammattua ja totesin että parturissa käynti voisi olla kova sana. Tosin Skatie vaati että sen pitää saada leikkiä stylistiä ennen kuin letti lyhenee. Heikkouden hetkellä menin lupaamaan. Odotan kauhunsekaisin tuntein.

Samoin itsenäisyyspäivän iltajuhlan järjestelyt etenevät. Ei nyt ihan yhtä massiiviset kuin vaikkapa Sarkatanssiaiset Kadiksessa aikoinaan mutta onhan se mukavaa että saadaan lähes kaikki suomalaiset samaan ravintolaan samaan aikaan syömään ja seurustelemaan.

Luennolla Darrell-setä puhui Valituksen (eiku siis Valistuksen) ajasta. Hieno aikaa, harmi etteivät tiedemiehet ole enää yhtä pop kuin silloin. Bach, Newton, Smith ynnä muut kumppanit pulpahtivat pinnalle. Hong Kongin vahvistus David avasi taas kerran sanaisen arkkunsa ja kaikki hymähtelivät salaa. Poikaraasulla on ilmiömäinen taito kysyä samaa asiaa (eri sanoin tosin) kuin minkä proffa on juuri sanonut. Tähän tyyliin:

Proffa: "Valistuksen aikana uskonnosta haluttiin riisua taikausko pois"
David: "Voitaisiinko sanoa että taikauskon riisuminen uskonnosta tapahtui valistuksen aikana?"

Tähän kun vielä yhdistetään kundin melko hirmuisen hulppea aksentti, niin luennon kevennys onkin valmis. Proffatkin vielä pelaavat hyväntahtoisesti mukana, "Yes David, that's exactly right". En ole vieläkään oikein varma että onko kaveri koomikko vai eikö oikeasti hissi nouse ihan ylös asti.

Darrellin jälkeen Tohtori Tim veti seminaarin Jeremy Benthamista. Utilitiarismin isä. Kirjoitinkohan ton oikein? Eips, U-T-I-L-I-T-A-R-I-S-M-I. Ja totta kai kirjoitetaan eri tavalla englanniksi. Olin aiheesta joskus jotain lukenutkin mutta hyvin syvennettiin miehen elämää ja saatiin keskustelua aikaiseksi. Itse kysyin oliko Marx imenyt vaikutteita Benthamista. Tim oli sitä mieltä että ei, koska Bentham ei ikinä kannattanut vallankumousta kun taas Marxin ideologiahan tunnetusti lähti vallankumouksesta. Mieltä jäi vähän kaivertamaan se seikka että jos olen asian oikein ymmärtänyt, ideaalinen kommunistinen yhteiskunta olisi hyvin lähellä Benthamin ehdottamaa, klassista utilitaristista yhteiskuntaa. No, ei ole koekysymys.

Kokeista puheenollen, luennon jälkeen pänttäsin tulevaa esseekoetta varten (Eikö ollutkin hieno aasinsilta?) kirjastossa. Luin kaksi akateemista lehtijuttua Aatu-sedän seikkailuista lisää. Alkaa hiljalleen tulla Aatu-sedän seikkailut jo korvista ulos mutta minkäs teet. Pitäisi myös alkaa lukemaan lisää 1600-/1700-luvun leipämellakoista toista esseetä varten mutta sen palautus on vasta tammikuussa... ja politiikkaa varten pitäisi tutkia terrorismi raportointia lehdistössä... ja japanin tehtäviäkin on jäljellä vaikka kuinka.

Pyh pöh, Kristo ei moisista stressaa. Menen lämmittämään makaronia. Vai pitäisikö sittenkin tilata pitsa? Mmmmm, large meat feast pan pizza with cheesy garlic bread... Jooh, valinta on aika helppo.

Ei kommentteja: