Touched by his Noodly Appendage

Touched by his Noodly Appendage
Church of the Flying Spaghetti Monster

torstai 4. joulukuuta 2008

Kahdeksaskymmeneskahdeksas päivä

Torstai.

Politiikan seminaarissa puhuttiin massamediasta ja tabloideista ylipäätään. Olin taas äänessä enemmän kuin tarpeeksi. Alkaakohan proffa kyllästyä Karvisen pojan pölötykseen? Merkkejä siitä oli ilmassa...

Luennolla hyökättiin vihdoin yhteiskunta-kriittisten filosofioiden maailmaan, käsittelemällä pluralismia, elitismiä, marxismia ja funktionalismia. Hyvää settiä varsinkin kun lopuksi proffa toi asiat ruohonjuuritasolla eli mietittiin yliopistoamme jokaisen teorian näkökulmasta.

Sitten olikin aika mennä Darrenin luokse saamaan palautetta History1001 moduulista. Ja voihan perkeleen perkele. Opiskelupäiväkirjasta sain hylätyn, tarkemmin sanottuna F. Darrell arveli että syynä oli väärinkäsitys enkä voinut muuta kuin nyökytellä. Kurssin aikana ollaan tehty harjoituksia ja samalla piti pitää opiskelupäiväkirjaa, millaiseksi on kokenut kyseisten harjoituksen tekemisen. Itse harjoitukset olivat menneet erinomaisesti mutta päiväkirjani oli aivan liian suppea. Harmi vaan että harjoitukset antoivat 10% arvosanasta ja päiväkirja 40%. Kun itse luulin asian olevan toisinpäin. Eli puolet koko moduulin arvosanasta tulee tästä ja minulle on tukeva F mistä ponnistaa eteenpäin. PERKELE!
No, Darren lohdutti että jos saan esseekokeesta vähintään C:n, niin pääsen moduulista läpi ja koska harjoitukseni olivat sen verran hyviä, hän oli vakuuttunut kyvyistäni selvittää esseekoe menestyksellisesti. Onneksi olen Aatu-sedän seikkailuista jo lukenut, siitähän joudun kokeessa kirjoittamaan.

No, oppia ikä kaikki - jotenkin se ei vaan mennyt kaaliin vaikka Darren kyllä taisi asian selittää jo kurssin alussa - että päiväkirja ja reflektointi on tärkeämpää kuin itse asia.

Plääh, enivei, kuudelta pääsen allergiatestiin ja jos minut todetaan heinälle allergiseksi, pääsen mukaan jonkin uuden valohoitokoneen testiryhmään josta nettoan 50 puntaa. Tarvitsee vain työntää kone nenään ja se säteilyttää UV-A ja UV-B säteitä nenän limakalvoille. Tutkijoiden mukaan tämän pitäisi lievittää tai jopa poistaa heinäallergian oireet. Kahden viikon käytön jälkeen minut tahallisesti altistetaan heinän siitepölylle ja kirjataan lopputulos. Hauskintahan tietysti on se etten itse tiedä kuulunko testi- vai kontrolliryhmään. Helppoa rahaa olla lääketieteen koekaniini, kun ei edes tarvitse mitään mystisiä pillereitä syödä.

Illalla onkin sitten vimmainen japanin tehtävin rustaus edessä. Ensi viikolla pitää palauttaa portfolio joten se pitää saada julkaisukuntoon. Sayonara!

Jep, nyt käsivartta sitten kutittaakin mukavasti. Olen allerginen joten pääsin mukaan testiin. Huomenna alkaa nenän limakalvojen säteilytys. Nyt japanin kimppuun.

2 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

Hukkasin 1. kommentin. siis. Käväisepä tutkimassa uudempia oppimisteorioita. Niissä reflektointi on tosiaan keskeinen tekijä opp.prosessissa (kolmen muun ohella). Luennolla tekemäsi havainto proffan (porukan) kylläastymisestä on signaali, jota voisi jatkaa itseään tutkailemalla. Ohjeiden kuuntelemattomuus viittaa myös opp.pr:n yhden osa-alueen puutteisiin. Töihin tutkija!

Perttu kirjoitti...

Sentään siellä ei ole yleisiä kompetensseja joita täytyy osoittaa juonteiden avulla...