Touched by his Noodly Appendage

Touched by his Noodly Appendage
Church of the Flying Spaghetti Monster

tiistai 18. marraskuuta 2008

Seitsemäskymmenestoinen päivä

Tiistai.

Jaahas, pahamainen vinkuintiaanipäällikkö Mutiseva Valittaja on näköjään tehnyt täsmäiskun blogiini. Shit happens.

Eilen oli itseasiassa hauska lähteä alkuasukkaiden kanssa liikenteeseen. Pojat tiesivät että Bushwackersissa oli ilmainen sisäänpääsy ja mainostekstarilla sai pullollisen Magnersia kaupanpäälle. Eli sinne siis! Tiskillä tilattiin viiden punnan kannut, jotain Batteryvotkaa tai vastaavaa. Taas oli hinta-laatusuhde kohdallaan. Bushwackers selkeästi yrittää houkutella maanantaikansaa Trampsistä.

No, me kuitenkin siirryimme Trampsiin pian sen avautumisen jälkeen ja sokkelo kun on, hukkasin pojat välittömästi. Löysin sen sijaan Roosan ja Marian tanssilattialta. Jorasin tyttöjen kanssa siihen asti kunnes nämä lähtivät ahkerina opiskelijoina ajoissa nukkumaan.

Tein tuttavuutta paikallisten kanssa useampaan otteeseen mutta kuten edellisestä viestistä voi päätellä, tällä kertaa iskin kirveeni kiveen. Törmäsin tosin useampaankin kurssikaveriin, oli ilo huomata että britit alkavat vihdoin lämmetä - moni halusi jutustella ja morjenstaa vaikka aikaisemmin koulussa eivät ole kaveeranneet ollenkaan.

Valomerkin lähestyessä törmäsin Beniin ja tämän kaveruksiin uudestaan joten siirryttiin Shakey'siin hampurilaisille ja sieltä taksilla kotiin. Soittelin omaksi ilokseni vielä Guitar Heroeta jonkin aikaa ennenkuin menin nukkumaan.

Sitä ihanampi olikin herätä tänään yhdeltä kun pojat pelasivat futista käytävällä ja pallo törmäsi oveeni. Mahtavaa. No, ainakin heräsin ajoissa ja kerkesin iloisesti luennolle.

Tohtori-Tim luennoi taas intohimoisesti, tällä kertaa mellakoista 1600- ja 1700-luvuilla. En ollut tiennytkään kuinka yleisiä mellakat siihen aikaan olivat Englannissa. Vaikka mellakointi oli rikos, se nähtiin myös eräänlaisena oikeutena, olivathan kansalaiset "vapaiksi syntyneitä". Freeborn englishmen indeed. Naisten osuus mellakoissa oli myös suuri, erityisesti ruokamellakoissa. Köyhät naiset olivat itseasiassa hyvin tasa-arvoisia, erityisesti verrattaessa aatelisnaisiin, sillä köyhälistön nainen oli vastuussa perheen ruokkimisesta ja taloudesta. Eli mies kävi töissä ja toi palkan kotiin (jos ei ryypännyt sitä) ja nainen säännösteli rahat ja hoiti ostokset. Ja auta armias jos leipäkauppias nosti hintojaan - naiset aloittivat mellakan välittömästi. Ja jos hinta ei pudonnut, haettiin aviomiehet paikalle ja aloitettiin kunnon rähinä. Luento oli sen verran mielenkiintoinen että päätin kirjoittaa lopullisen esseeni mellakoista.

Ei kommentteja: