Touched by his Noodly Appendage

Touched by his Noodly Appendage
Church of the Flying Spaghetti Monster

tiistai 21. lokakuuta 2008

Neljäskymmenesviides päivä

Hurlumhei, se on tiistai.

Ja se meinaa historian luentoa aiheesta "Early Modern England". Alkaa hiljalleen hajottaa toi moduuli. Onneksi jatkossa pitäisi kaikkien moduuleiden oleman selkeästi mielenkiintoisempia. Jos tästä vaan jotenkin pyristelee läpi.

Darren-setä se taas pölisi lämpimikseen (sää alkaa pikkuhiljaa kylmetä täälläkin) ja sitten vähän keskusteltiin aiheesta ja lopulta loppui. Hain vähän evästä ja kietaisin subin ja kolmioleivän naamariin samalla kun Arla hakkasi Guitar Heroa. Päätettiin olla reippaita ja kun Laurakin ilmaantui paikalle, lähdettiin kävelylle. Jotain 4-5 kilometrin väliltä. Oltaisiin kävelty pidempäänkin mutta anime-kerhon ensimmäinen leffailta oli tänään, joten suihku, vaatteiden vaihto ja Jonin kanssa paikalle.

Katsottiin Nauticaä of the Valley of the Wind. Aika kipeä leffa mutta niinhän noi japsianimet yleensä tuppaa olemaan. Pölvästit meinasivat ensin katsoa sen dubattuna mutta Kirsmo-setä rykäisi vastalauseen joten katsottiin oikeaoppisesti japaniksi puhuttuna, teksteillä. Muuten siitä ei mitään hyötyä olisikaan ollut - japanin kielen takia kun koko kerhoon liityin. Leffalla oli kyllä hieno sanoma: ihmiskunta yrittää saasteilla tuhota maapallon mutta luontoäiti taistelee vastaan ja joka sukupuuton partaalla ihmisille on tärkeämpää taistella toisiaan vastaan kuin yrittää selviytyä. Onneksi Nauticaä-tyttö on fiksumpi ja pelastaa ihmiskunnan ja planeetan ja löytää vielä poikaystävänkin siinä sivussa.

Sitten olikin aika taas iskeä kiinni kouluhommiin eli toisin sanoen kirjoittaa 300 sanan lyhennelmä aiheesta "Heartland of the Witchcraze". Valmistui yllättävän nopeasti mutta tulikin 400 sanaa. Tuskaa yrittää poistaa sata sanaa välistä ilman että koko väsäys muuttuu järjettömäksi. Tiesittekö muuten että Pyhä Roomalainen Keisarikunta (eli Saksa) poltti monta tuhatta naista noitina? Ja nimenomaan naista - kahteen kylään jäi yksi nainen jäljelle sen jälkeen kun Trierin arkkipiispa järjesti noitavainon 1585 alueella, polttaen 368 naista kahdestakymmenestäkahdesta kylästä. Hienoa hommaa.

2 kommenttia:

Oldemar kirjoitti...

Käytiin M:n kanssa katsomassa Nausicaä leffateatterissa syyskuussa - on kyllä loistava pätkä! Kyllä ohmut, ne ohmut...

antti kirjoitti...

Uskonnon (ja uskonnottomuuden) nimissä on tehty mitä ihmeellisimpiä asioita ja varsin usein nimenomaan naisia vastaan. Katolisen kirkon jehujen naiskäsitykset ovat kyllä tunnetusti hiukan omintakeiset eivätkä ne ole vuosien varrella juurikaan muuttuneet.


[i](quote)Tiesittekö muuten että Pyhä Roomalainen Keisarikunta (eli Saksa) poltti monta tuhatta naista noitina? Ja nimenomaan naista - kahteen kylään jäi yksi nainen jäljelle sen jälkeen kun Trierin arkkipiispa järjesti noitavainon 1585 alueella, polttaen 368 naista kahdestakymmenestäkahdesta kylästä. Hienoa hommaa. (/quote)[/i]