Touched by his Noodly Appendage

Touched by his Noodly Appendage
Church of the Flying Spaghetti Monster

keskiviikko 8. lokakuuta 2008

Kolmaskymmenestoinen päivä

Keskiviikko. Ja joo, pitää nimetä päivät, menee muuten sekaisin.

Vähän hirvittää miten on tavallaan uutispimennossa kun ei katso TV:tä eikä lue sanomalehtiä. Eikä juttele työ/siviilikavereitten kanssa. Ei kuule Tommin valitusta sivilisaation romahduksesta tai Saabin ylivertaisuudesta. Tai Jannen tuoreinta seikkailua Torin perässä Hattulan metsissä. Ajan tasalla pysyminen vaatii omatoimista Internetin selaamista.

Minulle onkin vakioitunut päivittäiseksi rituaaliksi seuraavanlainen:

1. Hotmail (sähköpostit)
2. Facebook ("sosiaalinen" kanssakäynti)
3. Blogin päivitys/kommenttien tarkastus
4. Helsingin Sanomat (uutiset suomeksi)
5. BBC (uutiset englanniksi)
6. CNN (vain jos jenkeissä tapahtunut jotain erikoista, CNN kirjoittaa eri sävyyn kuin BBC).
7. Bad Astronomy (päivän tiedepläjäys)
8. Pharyngula (lisää samaa)
9. RPGCodex (päivän nörttiannos)

Harmi vain että monesti joutuu klikkailemaan lisää linkkejä, joista löytyy lisää mielenkiintoista luettavaa jonka seassa on lisää linkkejä joista löytyy vielä lisää mielenkiintoista luettavaa...
Noidankehä on valmis!

Jokatapauksessa, tämänpäiväinen luento oli Witchcraft in Europe and Amerika. Taas tuli tuttua huttua. Periaatteessa ihan hyvä tapa - luennoitsija käsittelee asiaa yleisellä tasolla ja kumoaa pahimmat myytit jonka jälkeen opiskelijat ovat valmiita syöksymään kirjojen kimppuun. On vain turhauttavaa istua luennolla kuuntelemassa asioita jotka tietää jo valmiiksi. Joten käytin suurimman osan luennoista lukemalla tarkemmin Salemin suurista noitaoikeudenkäynneistä. Ja taas kirjalista kasvoi tusinalla tai parilla. Pakko alkaa kohta ihan aikuisten oikeasti pänttäämään noita kirjoja, muuten tulee vielä hätä ennen joulua.

Söin pari leipää luennon jälkeen ja tunsin oloni oudon vetämättömäksi, joten loppupäivä menikin yllä kuvailemani rituaalin parissa. Paitsi että blogin päivitys jäi viimeiseksi. Ah, paitsi että esitelmäni Euroopan Unionin komissiosta huomista varten kaipaa vielä vähän hiomista. Sen jälkeen voisikin tehdä jotain uutta ja ihmeellistä eli mennä ajoissa nukkumaan!

Ja päivän huumoripläjäys:

Lisää löytyy Farkista, tottakai.

2 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

Muistan minäkin, miten vaivalloista oli tuohikulttuurin viimeisellä kvarttaalilla pysyä selvillä, miten osaajat suhtauvat rysän pohjan tarvitsemaan veden korkeuteen je vielä kantaa kortensa yhteiseen kekoon.

Kristo Karvinen kirjoitti...

Äläs nyt, silloinhan äkkiä sivaistiin suksilla Suomen ympäri galluppia tekemään, eikös?