Touched by his Noodly Appendage

Touched by his Noodly Appendage
Church of the Flying Spaghetti Monster

torstai 25. syyskuuta 2008

Yhdeksästoista päivä

Heräsin kerrankin ajoissa, itseasiassa tunnin liian aikaisin. No, söin loput yö-pitsasta, pakkasin repun ja suunnistin politiikan luennolle. Proffa puhui erilaisista demokraattisista järjestelmistä ja antoi kotitehtäväksi miettiä omat kriteerit demokratialle. Siinäpä sitä onkin aivopähkinää.

Yleinen äänioikeus, se on ainakin selvä - jokaisella täytyy olla edes pieni vaikuttamisen mahdollisuus.

Riittävä äänestysaktiivisuus - jos vain pieni prosentti kansasta äänestää, lopputulos on vääristynyt.

Tasapuoliset mahdollisuudet myös vähemmistöille - rantaruotsalainenkin voi olla presidentti, tai nainen tai vaikka yön timo jos sikseen on. Ovatko naiset edes vähemmistö?

Valvontajärjestelmä, onpa se sitten lehdistö tai jokin muu - valitut edustajat pitää tarvittaessa saattaa vastuuseen tekemisistään, muulloinkin kuin vain vaalivuotena.

Hmm, siinäpä sitä onkin. Proffan mukaan tähän piti käyttää pari tuntia, aikalailla valmista tuli viidessä minuutissa. No, täytyy vielä kirjoittaa word-muotoon ja perustella paremmin niin ollaan valmiita seminaaria varten.

Seminaareja on muuten paljon täällä. Historiassakin on neljä per moduuli ja politiikassa on joka viikko. Onneksi ei ole esiintymiskammoa.

Tänään en kyllä lähde kaupungille vaikka tytöt kuinka ruinaisivat.

Ja lopuksi politiikkaan sopiva kevennys:


Klikkaamalla kuvaa saa sen alkuperäisen kokoiseksi.
Strippi on tietysti Sinfestistä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Naiset tuskin ovat vähemmistössä, jos oletetaan ettei syntyvyyttä säännöstellä. Epätasa-arvoinen suhde miehiin nähden sen sijaan onkin toinen juttu.

Ritvis

antti kirjoitti...

Aika legendaarisen stripin olet kyllä löytänyt kevennykseksi =)