Touched by his Noodly Appendage

Touched by his Noodly Appendage
Church of the Flying Spaghetti Monster

maanantai 8. syyskuuta 2008

Ensimmäinen päivä

No niin, se on lähtöpäivä! Yhtä kuin seitsemäs syyskuuta ja sunnuntai.

Heräsin joskus puoli kasin maissa huonosti nukutun yön jälkeen. Viimeiset valmistelut, tavarat kasaan, aamupala huiviin ja autolle. Mutsi hyppäsi pelkääjän paikalle. Matka lentokentälle sujui hyvin, ilman sen ihmeellisempää. Lentokentällä sitten tavarat kantoon, mutsi vei auton pois ja minä tallustin check-in:iin.

Check-in oli nopeasti ohi, luovutin matkalaukun ja jatkoin salkun ynnä läppärin kera turvatarkastukseen. Ja sitten alkoikin sellainen savotta että heikempää hirvittää.

Ensin Securitas-äijä takavarikoi dödöpulloni koska se oli "liian korkea". Ok...
Reppu läpivalaistiin ja summeri soi. Nuori kundi keräsi tavarani sivummalle ja aloitti repun tyhjentämisen. Siinä sitten ihmeteltiin yhdessä miten paljon olin saanut roinaa survottua Panssariprikaatin reppuun. Ja kuinka en ollut lainkaan ajantasalla lentojen turvamääräyksissä.

Kielletyt esineet repussa:

Kuusi pulloa nesteitä
Kirjeveitsi
Leatherman

No, sitten ei auttanut muu kuin ottaa läppäri turvaan kainaloon ja palata repun kanssa lähtöselvitykseen. Tyttö siellä ei onneksi inissyt mitään vaan laittoi repun myös ruumaan kiltisti. Takaisin turvatarkastukseen - piippasin uudestaan metallinpaljastimessa ja uusi kopelointi. Nyt sentään pääsin jatkamaan matkaa.

Portilla 30 oli jo muita suomalaisia joten liityin heidän joukkoonsa. Nimiä kuulin ja unohdin samantien.

Lentomatka sujui tyypillisesti. Suomalaisilla piloteilla oli selvästi kiire sillä sekä nousu että lasku hoidettiin vauhdilla - kone nousi todella jyrkässä kulmassa ja laskeutuessa jarrutettiin niin reilusti etten meinannut pysyä istuimella. Pelailin läppärillä kunnes sen akku tyhjeni ja kolmannen tunnin jouduin lukemaan Blue1:in tekohilpeää asiakaslehteä. Onneksi sain Tuukalta Iltalehden.

No, Heathrow oli juuri niin valtava kuin odotinkin. Ja ainakin ilmasta Lontoo ja Englanti ylipäätään näytti hyvin brittiläiseltä. Löydettiin Brysselistä tullut Heidi ja pari Bulgarian vahvistusta ja päästiin porukalla bussiin jonka koulu oli lähettänyt meitä varten. Kuski oli leppoisa 40+ viiksivallu jonka kanssa turisin Englantia ja Eurooppaa uhkaavasta lamasta, polttoaineiden ja tupakan hinnasta ja Englannin säästä sekä opiskelijoiden osa-aikatyö mahdollisuuksista. Bussimatka kesti noin kaksi ja puoli tuntia, mukaanluettuna vartin vessatauko.

Worcesterissa sitten Severn-joki oli tulvinut joten bussi sompaili hieman ennenkuin löysi tien koululle. Itse koulu sijaitsee harjulla joten täällä eivät jalat kastu. Bussi tyhjentyi tyrmistyneistä suomalaisista. Kampus ei näyttänytkään niin hienolta kuin kuvissa. Tuukka (vanhempi opiskelija joka toimi oppaana) opasti meidät Reception-tiskille jossa saatiin hekotella kun alkuasukas yritti ääntää meidän nimiä tervetuliais-pakettian kyljistä. Lopulta kaikki saivat kuorensa jotka sisälsivät yleishyödyllisiä papereita sekä avaimet omaan kämppään.

Joten allekirjoittanut asuu tätä nykyä Wyvern Hallissa, Flat 24 ja Room 1. Kaverina on Joni Mikkelistä, Room 3. Ja viikonloppuna pitäisi tulla neljä brittiä lisää.

Kämppä on suomalaisen mittapuun mukaan varsin askeettinen ja kylmä.Varsinkin kun oli ehtinyt tottua mutsin 24-asteiseen huoneistoon. Vessa, suihkuhuone ja kylpyhuone ammeella ja toisella pöntöllä eli hygieniatilaa riittää. Puhdistusaineen haju oli vahva mutta sehän on vain hyvä asia. Keittiöstä löytyi kolme jääkaappia ja pikkupakastin. Keittiö oli myös remontoitu äskettäin. Lautasia ja laseja ei ole kuin pari hassua mutta haarukoita yms on valtava läjä. Harmi vain että todettiin Jonin kanssa että ne pitää kaikki pestä ennen käyttöä. Astianpesuainetta tai tiskiharjaa ei sitten löytynytkään.

No, reilun tunnin päästä suomalaiset kokoontuivat ja Tuukka johdatti meidät kaupungille. Loyd's niminen paikka ruokki ja juotti meitä (pieni lihapullapasta pepsillä 5,04 puntaa jota jatkoin nautahampparilla Strongbowin kera 4,91 puntaa). Porukka väsähti nopeasti joten käveltiin Co-opin kautta kampukselle. Co-opista (paikallinen Siwa) porukka osti vaikka mitä. Itse ostin 2L kokiksen ja tarjouksesta löytyi Smirnoff Ice+Bacardi Breezer Orange pullot (Buy 2 for ONLY 5£! Ja pullot olivat siis 70cl kokoisia).

Kampuksella julistin että Flat 24 on jatkopaikka joten ostosten purkamisen jälkeen suomalaiset kokoontuivat taas, nyt mun ja Jonin tupakeittiössä. Ilokseni totesin taas että tyttöjä on tuplasti enemmän kuin poikia. Juttua riitti vaikka välissä aina hiljennyttiinkin - olihan suurin osa toisilleen ennalta tuntemattomia ja ainoa yhteinen asia oli tämä Worcesteriin lähtö. Puolen yön maissa porukka alkoi vähentyä ja yhden aikaan petasin lopulta sängyn ja ryömin peiton alle. Onneksi koulun tarjoama peitto on iso ja lämmin, sen alla kelpaa nukkua.

2 kommenttia:

Antti kirjoitti...

Toista oli ennen kun lentokoneeseen sai ottaa lethermanin ja kirjeveitsen... Tämä tosin taisi olla joskus Aatamin aikoihin ;)

Huomaa, että sulla on ollut hiukan kiire pakata ja aikomuksena ottaa mahdollisimman vähän kamaa mukaan matkaan. Aika mukavasti lentokenttävirkailijatkin hoitivat tavaroiden harventamista puolestasi.

Joel kirjoitti...

kaksi lethermania menettäneenä olisin voinut perehdyttää sua joskus noihin saloihin... sorry